سهم ناچیز خراسانجنوبی از صادرات/کمبود نیرو در مرز ماهیرود
بیرجند-مدیرکل گمرکات خراسانجنوبی با اشاره به اینکه سهم کالاهای تولیدی خراسانجنوبی از صادرات مرز ماهیرود ناچیز است، گفت: کمبود نیروی انسانی یکی از مشکلات گمرک در مرز است.
حسن رحیمیزاده در گفت و گو با شاخص صادرات با اشاره به نامگذاری سال به نام تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها اظهار کرد: یکی از مسائلی که به رونق تولید کمک میکند توجه به صادرات و بازارهای صادراتی است.
مدیرکل گمرکات خراسانجنوبی با اشاره به اینکه اگر ما موانع در مسیر صادرات را رفع کنیم به افزایش تولید در کشور کمک کردهایم، بیانکرد: متأسفانه در حال حاضر از میزان کالاهایی که از گمرک ماهیرود صادر میشود، بخش ناچیزی سهم کالاهای تولیدی خراسانجنوبی است.
رحیمیزاده ادامهداد: به عنوان مثال اگر ما ۸۰۰ میلیون دلار صادرات از مرز ماهیرود داریم تنها ۲۰۰ یا ۱۵۰ میلیون دلار سهم کالاهای تولیدی استان است که این رقم را باید افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه ما امکاناتی چون انبار، سایت و … را برای کالاهای تولیدکنندگان در اختیار آنان قرار میدهیم، افزود: یکی از مشکلات ما در گمرک و مرز ماهیرود موضوع کمبود نیروی انسانی است که در این زمینه برنامه ریزیهایی صورت گرفته است.
مدیرکل گمرکات خراسانجنوبی گفت: متأسفانه به دلایل عدیده و از جمله سختی کار افراد کمتری تمایل به فعالیت در مناطق محروم دارند و تلاش ما بر این است که نیروی انسانی را از همین خراسان بزرگ تأمین کنیم تا به محل زندگی خود نزدیک باشند.
افزایش صادرات به ثبات قیمت ارز بستگی دارد
رحیمی زاده با اشاره به اینکه روند تبادل کالا و رفت و آمد در مرز در ایام نوروز تا کنون بدون هیچ گونه مشکلی صورت گرفته است، بیانکرد: افزایش و یا کاهش تبادل کالا و صادرات در مرز ماهیرود به ثبات قیمت ارز و دلار بستگی دارد.
وی گفت: اگر قیمت ارز ثبات داشته و شاهد نوسانات غیر معمول نباشیم میتوان پیش بینی کرد که صادرات از مرز ماهیرود در سال جاری افزایش خواهد داشت.
مدیرکل گمرکات خراسانجنوبی اظهار کرد: اما اگر شاهد نوسانات قیمت ارز و ایجاد مانع در مسیر صادرکنندگان باشیم بی شک بازارهای هدف را به رقبا باختهایم.
رحیمی زاده گفت: متأسفانه علی رغم اینکه در کشور ما هزینه انرژی به نسبت پایین است اما هزینه تمام شده تولید در کشور ما بالا است که این مسئله در صادرات نیز تأثیر خود را میگذارد.
وی با اشاره به اینکه باید نگاه جدی به موضوع بازارهای هدف صادراتی داشته باشیم، اظهار کرد: بازار کشورهای آسیای میانه بعد از فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی در اختیار کشور ما بود ولی کم کم آن بازارها را از دست دادیم.