مهمترین نکات صادرات به امارات | بهترین کالاهای صادراتی
صفر تا صد صادرات به امارات
داشتن تجارت با کشوری مثل امارات همیشه دارای سود خوب و قابل قبولی بوده و تجار ما علاقه به صادرات به امارات و مردمش دارند. امارات از آن دسته کشورهایی است که به شدت از نظر جهانی مخصوصا از لحاظ اقتصاد رشد بالایی داشته و از سراسر دنیا برای تجارت و تفریح به این کشور سفر می کنند.
صادرات به دبی
همه امارات را با شهر اصلی آن یعنی دبی می شناسند. دبی از مهم ترین شهرهای دنیا به حساب می آید و کارخانه مهم دنیا و شرکت های بزرگ، حداقل یک شعبه از خود را در این شهر تاسیس کردند. شرکت هایی مثل مایکروسافت، گوگل، ایسوس، سامسونگ و … نمونه ای کوچک از هزاران شرکتی است که در این شهر شعبه های خود و کارخانه های خودشان را افتتاح کردند و در اقتصاد موجود در دبی تاثیر گذارند.
به دلیل وجود همچین شرکت ها و افراد موفقی در دبی و امارات، ارتباط گرفتن و داد و ستد با این کشور کار آسانی است و مشکلات خاصی برای یک تاجر پیش نمی آید. کشورهای زیادی هستند که با امارات ارتباط اقتصادی قوی دارند که می توان به کشورهایی همچون چین و آمریکا در بین این کشورها اشاره کرد.
در این بین اما ایران از غافله عقب نمانده و با ورود به بازار و صادرات به امارات و حضور فعال در این کشور، توانسته رابطه خوبی از نظر اقتصادی با یکدیگر را شکل دهند و از طرفی سفر هزاران ایرانی به این کشور به خصوص شهر دبی به خاطر خوشگذرانی و تفریح، این ارتباط را پایدارتر کرده است.
کشور امارات را بهتر بشناسید
درست است که امارات یک قدرت اقتصادی به حساب می آید اما در بخش هایی از نظری اقتصادی و کشوری ضعف دارد. بخش های صنعتی و کشاورزی در این کشور آنچنان قدرتمند نیست و به همین دلیل تاجران و بازرگانان ایرانی و شرکت ها می توانند در این بخش ها بازار امارات را در دست خود بگیرند و صادرات به امارات را پهناور سازند.
اما قبل از صادرات به امارات باید بدانیم که امارات چگونه کشوری است و چه تاریخچه ای را پشت سر گذاشته است.
صادرات به امارات؛ سیاست و تاریخ
امارات در بین آب هاست. از یک سو آب های خلیج فارس و سوی دیگر دریای عمان. این کشور با عمان و عربستان مرز مشترک و زمینی دارد و با ایران و قطر هم مرز آبی دارد. به دلیل اینکه این کشور تحت تاثیر آب های خلیج فارس است، در شرق خود معمولا آب و هوای معتدل و مرطوبی دارد و بخش دیگر کشور امارات گرم و خشک است.
به همین منظور این کشور مناسب مسائل کشاورزی و کشت محصول نیست و محصولات غذایی و کشاورزی خود را از خارج از کشور وارد می کند. از لحاظ تاریخی هم چشم دنیا به این سرزمین بود.
آخرین کشوری که در انی کشور وجود داشت و تحت سلطه آن بود، بریتانیا کبیر بود که بعد از خروج بریتانیا از این کشور، امارات در سال 1971 میلادی استقلال خود را بدست آورد و حکومت در دست آل نهیان قرار گرفت و هنوز که هنوزه قدرت در دست این خاندان عربی است. به همین دلیل است که حزب و یا جریان سیاسی خاصی در این کشور وجود ندارد و حکومت امارات به صورت متمرکز اداره می شود.
صادرات به امارات؛ جمعیت و فرهنگ
امارات همسایه جنوب کشور ایران است و از منحصر به فرد های دنیا به شمار می آید. زیرا خارجی ها در این کشور بیشتر از اماراتی ها هستند.
خارجی ها و یا همان غیر اماراتی ها، کسانی هستند که از جای جای این کره خاکی به این کشور سفر کرده و در این کشور اقاکت می کنند که اهداف اکثر آنان تجارت و سرمایه گذاری است. به همنی منظور این کشور به شدت متنوع بوده و فرهنگ ها و مذاهب مختلفی را به خود می بیند.
در زیر کمی بیشتر با جمعیت و خود امارات آشنا می شویم:
- جمعیت: 9.800.000 نفر
- دین واحد: اسلام (اهل سنت)
- تفکیک جمعیتی: 70 درصد مرد و 30 درصد زن
- زبان های رایج: عربی – انگلیسی – هندی – اردو
- اقلیت های قومی و مذهبی: شیعه – مسیحی – بودایی (مذهب و دین)، هندو – پاکستانی – ایرانی (قومیت)
- شهرهای مهم: دبی – ابوظبی – شارجه
صادرات به امارات؛ اقتصاد
این کشور کوچک به اندازه ای در اقتصاد دنیا تاثیر دارد که یکی از ثروتمندترین کشورهای این سیاره به حساب می آید.
مبنای اقتصادی امارات نفت، گردشگری و خدمات است و بر همین اصل پایبند خواهد بود.
امارات که مثال بارز جمله «فلفل نبین چه ریزه!» است که به اندازه کشورهای اروپایی که کارکشته صنعت هستند، تولید ناخالص دارد و این کشور مخصوصا شهر دبی یکی از مناطقی است که پول درون آن وجود دارد و سرمایه پذیری بالایی را در بین کشورهای منطقه در اختیار دارد.
در زیر اقتصاد امارات در سال 2019 را مشاهده می کنید:
- تورم: 1.2 درصد
- بیکاری: 2.57 درصد
- تولید ناخالص: 415 میلیارد دلار
- تفکیک اقتصاد: کشاورزی (0.75 درصد) – صنعت (46.8 درصد) – خدمات (52.5 درصد)
- محصولات کشاورزی مهم: ماهی – میگو – محصولات لبنی
- محصولات صنعتی مهم: پتروشیمی – سیمان – کود – مشتقات نفتی – کشتی سازی – نساجی
- محصولات معدنی مهم: نفت – مس – گاز
صادرات به امارات؛ تجارت با جهان و ایران
امارات به دلیل وجود در شاهراه اقتصادی دنیا، یعنی دسترسی به آب های خلیج فارس و عبور تنگه هرمز، باعث شده که کشورهای زیادی طالب تجارت و مراوده با این کشور باشند و کار را برای کشورهای دنیا آسان کرده است.
در بین تمامی کشورهایی که با امارت در اربتاط هستند، چین و آمریکا از همه جلوترند و همیشه این دو کشور با هم در رقابت بر سر امارات هستند و خواهند بود. بیشترین محصول صادراتی امارات نفت و مشتقان آن است.
به دلیل نبود کشاورزی مناسب و قوی در اقتصاد این کشور، تجار ایرانی می توانند از این فرصت به نحو احسن برای خود استفاده کنند.
صادرات به امارات از چه کشورهایی انجام می شود؟
طبق آمار منتشر شده، آمریکا و چین در صدر کشورهایی هستند که واردات امارات را تامین می کنند. در سال 2018، امارات بیش از 54 درصد از واردات خود را از چین تهیه می کرد. صادرات به دبی عمده بارهای صادراتی به این کشور را در برمیگیرد.
بعد از چین کشورهایی مثل هند با 8.8 درصد، آمریکا با 8 درصد، ژاپن با 5.3 درصد، آلمان با 4.2 درصد، انگلیس با 3 درصد، ویتنام با 3 درصد و در آخر ایتالیا با 2.5 درصد بیشترین واردات کشور امارات را تشکیل می دهند.
صادرات از امارات به چه کشورهایی انجام می شود؟
امارات بیشتر واردات انجام می دهد تا این که بخواهد صادرات داشته باشد. صادرات امارات عمدتا نفت و مانند آن است. کشور عربستان سعودی بیشترین میزان صادرات امارات را در دست دارد. عربستان با 6.84 درصد در صدر کالاهای صادراتی امارات قرار دارد. بعد از عربستان کشورهایی همچون هند با 4.6 درصد، عراق با 3.5 درصد، عمان با 3.2 درصد، ایران با 3.2 درصد، سوئیس با 2.9 درصد و کره جنوبی با 2 درصد مقام های بعدی را در اختیار دارند.
امارات چه کالاهایی را وارد می کند؟
امارات در سال 2018 و طبق آمار رسمی، چیزی بالغ بر 85000 میلیون درهم واردات داشته که نسبت به سال های گذشته کاهش اندکی داشته است. در زیر شما کالاهایی که بیشترین میزان واردات به امارات را داشته است را می توانید ببینید و تجار ایرانی می توانند با متمرکز شدن بر لیست زیر تجارت خود را با امارات و صادرات به دبی شروع کنند:
- سنگ های قیمتی و فلزات گران بها
- ماشین آلات صنعتی و برقی
- وسایل حمل و نقل
- آهن و فولاد
- محصولات شیمیایی
طبق این آمار، متوجه شدیم که امارت در بحث سنگ های قیمتی و به صورت کلی محصولات و تجهیزات شیمیایی و صنعتی واردات زیادی را انجام می دهد. ولی این مسئله ممکن است در برابر ایران تفاوت داشته باشد و صادرات به امارات از ایران کالاهای دیگری است.
میزان کالاهای ایرانی برای صادرات به امارات
بر اساس آمار منتشر شده در سال 2018 میلادی، ایران بیش از 5 میلیارد دلار صادرات به امارات داشته که جهش مناسبی نسبت به سال های قبل از آن دارد.
طبق آمار رسمی بین المللی، ایران محصولات معدنی و کشاورزی مختلفی به این کشور صادر کرده که در زیر آن ها را مشاهده می کنید:
- مشتقات نفتی و سوخت های فسیلی
- فولاد و آهن
- مس
- صادرات میوه و خشکبار
- فلزات و سنگ های قیمتی
- صیفی جات و سبزیجات
- سنگ های ساختمانی و سرامیک
- روی
- ماهی
- سرب
برای اینکه دقیق تر متوجه صادرات به امارات بشویم و بدانیم که دقیقا چه کالاهایی را به این کشور صادر کرده ایم، باید سری به آمارهای منتشر شده گمرک ایران بزنیم.
آمار گمرک ایران از صادرات به امارات
طبق آماری که گمرک ایران در سال 98 ارائه داده، می توانیم کالاهای ارسالی ایران به سمت امارات را بهتر بررسی کنیم.
کالاهایی نظیر:
- خرما و خشکبار
- ماشین آلات و تجهیزات گوناگون
- قیر، آسفالت و سنگ های ساختمان
- شیشه و محصولات آن
- هویج – کاهو – شلغم – هندوانه – گوجه فرنگی – کیوی
- لوازم خانه و آشپزخانه
- روغن ها و فرآورده های نفتی
- سنگ مرمر
در این بین بیشتر محصولات نفتی و کشاورزی را مشاهده کردیم که نشان دهنده اشتیاق اماراتی ها برای چنین محصولاتی از طرف ایران است.
نکات مهم در صادرات به امارات
قبل از صادرات و تجارت با امارات باید نکاتی را رعایت کنید که در این قسمت به آنها میپردازیم :
صادرات به امارات ؛ پیدا کردن مشتری برای محصول
تا زمانی که اطمینان پیدا نکردید که مشتری برای محصول شما هست یا نه محصول خودتان را از کشور خارج نکنید.
صادرات به امارات ؛ درو ریختن باورهای نادرست و غلط
این که شما محصول خود را با صرف وقت و هزینه به کشوری ببرید و بتوانید به راحتی آن را بفروشید را از سرتان بیرون کنید. شما باید بازار کشورهای مختلف را به خوبی بشناسید و قبل از هر چیزی باید تحقیق کنید که نیاز بازار کشورهای مختلف چیست.
صادرات به امارات ؛ برندسازی محصول
در دنیای کنونی، محصولی فروش می رود که برند باشد. انتظار نداشته باشید که کالا و محصول شما بدون برند باشد و فروش عالی هم داشته باشید، خیر اینگونه نیست.
شما در صادرات، باید برای کالای خود تبلیغ کنید و آن را به بقیه مردم دنیا معرفی کنید تا آنها کالای شما را ببینند و بعد از تبلیغات و معرفی محصولات خود، اقدام به جذب مشتری و در نهایت فروش کالای خود بگیرید که اینکارها را باید با صبر و حوصله انجام دهید.
شناخت تعرفه ها و قوانین صادرات و واردات
قبل از شروع کار، قوانین و مقررات را به خوبی مطالعه کنید و درباره تعرفه ها پرس و جو کنید. باید بدانید که چه میزان تعرفه برای یک محصول مشخص را پرداخت کنید. به عنوان مثال، کشور هیچگونه تعرفه ای بر کالاهای صناسع دستی وضع نکرده است زیرا بر این باور است که صنایع دستی مربوط به مشاغل کوچک و کارگاه های تولیدی کوچک است و چون نیروی کار زیادی را درگیر خود می کند و باعث تبلیغ فرهنگی کشور هم می شود، تعرفه را در این بخش قرار نداده است.
اما از طرفی محصولاتی مثل زغال سنگ، 25 درصد تعرفه صادرات دارد که باعث جلوگیری از خام فروشی باشد و تولید در این بخش را افزایش دهد.
مشاوره صادرات به امارات
در خاورمیانه به دلیل وجود جنگ و درگیری های پی در پی، معمولا کمتر کشوری حاضر است اقتصاد کشورش را به خطر بیاندازد ولی امارات، با میزان سرمایه پذیری خود و سرمایه گذاری های بسیار زیاد شرکت ها و افراد مهم دنیا، باعث شده که در این شلوغی های دور و برش، یک اقتصاد پایدار را برای مردمش دست و پا کند. ایران هم می تواند با صادرات کالاهایی همچون زعفران و میوه و پسته، بازار کشاورزی این کشور را در دست خود بگیرد زیرا این کشور با ایران مرز آبی داشته و به راحتی می توان با آن تجارت کرد و صادرات به امارات را عملی ساخت.