صادرات به کویت | معرفی راههای تجارت با کویت

راهنمای صفر تا صد تجارت با کشور

تعمامل و صادرات به کویت ، همیشه جذابیت خاص خودش را برای تجار ایرانی داشته و دلایلی همچون ثبات اقتصادی، بنادر متعدد، نزدیکی جغرافیایی و داشتن اتصال با تجار دنیا باعث ایجاد روابط بهتر با کویت است.

کویت؛ مردم و جمعیت

تجارت با کویت از سال های دور همواره یکی از گزینه های مناسب برای ایرانیان بوده و است. این کشور معمولا با شهرهای بندری ایران مانند بوشهر، خوزشتان و بندرعباس تجارت خود را شکل می دهد و از این شهر و استان ها ارتباط خود با ایران را رقم می زند.

کویت همانند دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس، از لحاظ جغرافیایی و جمعیتی از عدد پایینی برخوردار است. اما همانند آنان اقتصاد قوی و تجارت موفق با دیگر کشورها و افراد دنیا دارد.

کویت با دسترسی به آبهای آزاد و موقعیت خاص جغرافیایی، به محلی برای تجارت به خصوص صادرات به کویت تبدیل شده است. داشتن مرز آبی با ایران و وجود بنادر مهم در دو کشور، باعث شده تا این روابط اقتصادی بین ایران و کویت را تقویت شود.

در زیر اطلاعاتی درباره ویژگی و مردم کویت را با هم مرور می کنیم:

  • جمعیت: 4.2 میلیون نفر
  • دین: اسلام (سنی)
  • تفکیک جمعیتی: 61 درصد مرد و 39 درصد زن
  • زبان رسمی: عربی – انگلیسی
  • جمعیت شهری و روستایی: 99 درصد شهری و 1 درصد روستایی
  • شهرهای مهم: خیطان – السره – الرقه – القرین – السامیه

چیزی که باید به آن توجه کنیم این است که این کشور ساکنان غیر بومی زیادی را در خود جای داده و می توان گفت که بخش قابل توجهی از جمعیت این کشور خارجی هستند. در گذشته هزاران نفر برای مهاجرت به این کشور آمدند که دلیل آن هم بحث اقتصادی است.

طبق آمار، 40 درصد ساکنان کویت، خارجی هستند که در این بین ایرانیانی هم قرار دارند که معمولا از جنوب کشور به کویت مهاجرت کردند.

کویت؛ تاریخ و سیاست

مساحت کشور کویت چیزی بالغ بر 17000 کیلومتر است و از طریق عراق و عربستان با ایران مرز خاکی و زمینی دارد. آب و هوای سوزناک و گرم و خشک این کشور هم نشان دهنده بیابانی بودن این کشور است و دسترسی محدودی به آب های شیرین را دارند.

به همین دلیل این کشور واردات خود را در بخش کشاورزی و محصولات غذایی بیش از همه اختصاص داده است و از خارج برای رفع نیازهای خود اب شیرین کن وارد می کند.

کل کشور کویت به 6 استان به نام های جهرا، حولی، عاصمه، احمدی، فروانیه و مبارک الکبیر جدا و تقسیم می شود.

در سال 1961 استقلال خود را دبه دست می آورند و خاندان آل صباح بر این سرزمین حکومت می کنند. دو خاندان آل حمید و آل صباح پایه های کشور کویت را ساختند ولی با این وجود عراق همیشه مدعی است که کویت بخشی از خاک عراق است. به همین دلیل بود که دومین جنگ خلیج فارس بین عراق و کویت بود.

بررسی تجارت با کویت و اقتصاد این کشور

کویت؛ اقتصاد

مانند سایر کشورهای عربی، اقتصاد کویت هم بر پایه نفت و سوخت های فسیلی است. در این بین گردشگری هم بسیار نقش زیادی در اقتصاد این کشور دارد و یکی از مقاصد ایرانی ها برای تفریح و گردشگری بوده است.

کشاورزی در اقتصاد کویت سهم بسیار پایینی را ایفا می کند به طوری که کمتر از 1 درصد از کل تولید ناخالص کویت را این بخش تامین می کند.

به همین دلیل این کشور عربی حاشیه خلیج فارس، عمده واردات خود را در بخش کشاورزی به خصوص از کشور آمریکا انجام می دهد.

به دلیل وجود ثبات اقتصادی و آرامش و امنیت اقتصادی حاکم بر کویت، این کشور همواره میزبان تجار و فعالین اقتصادی سراسر دنیا بوده و است. در زیر می توان اطلاعاتی از وضع اقتصادی در کویت بدست آورد:

  • تولید ناخالص: 141 میلیارد دلار
  • تورم: 1.5 درصد
  • بیکاری: 2 درصد
  • تفکیک اقتصاد: خدمات (48.2 درصد) – صنعت (51.2 درصد) – کشاورزی (کمتر از یک درصد)
  • محصولات مهم کشاورزی: شیلات
  • محصولات مهم معدنی: سیمان
  • محصولات مهم صنعتی: کشتی سازی – سیمان و مصالح ساختمانی

بر اساس اطلاعات فوق، می توان ثبات اقتصادی موجود بر کویت را به خوبی دید و با خیالی راحت و بدون هیچگونه دغدغه ای برای صادرات به کویت برنامه ریزی داشت.

بررسی روابط تجاری کویت

بیشتر صادرات این کشور بر اساس نفت و سوخت های فسیلی است و می توان گفت چندان صادرات غیر نفتی خاصی ندارد. شرکای مهم صادراتی این کشور را می توان به کشورهایی مثل هند و صادرات به امارات و عراق و پاکستان و عمان و چین اشاره کرد.

در سال 2018 کویت بیش از 66 میلیارد دلار به سراسر جهان صادرات داشته که نسبت به سال 2017 بیش از 20 درصد افزایش داشته است.

صادرات به کویت ؛ روابط تجاری کویت

بررسی آمار واردات کویت از سایر کشورها

طبق آمار و ارقام، اقتصاد این کشور عربی کوچک تک محصولی و مبتنی بر نفت است. پس می توان گفت هر چیزی را برایخود وارد می کند که عمده ترین آنها مواد غذایی و محصولات کشاورزی است.

چین و آمریکا، دو شریک اصلی این کشور در واردات هستند. البته کشورهای همسایه کویت مثل امارات و عربستان هم سهم زیادی در صادرات به این کشور را دارا هستند.

اما ایران با وجود رابطه مناسب سیاسی و همچنین مرزهای آبی بین همدیگر، در بین صدرنشینان نیست و نقشی آنچنانی در صادرات به کویت ندارد.

کالاهای صادراتی به کویت

کویت در تمامی زمینه ها برای خود واردات انجام می دهد و وابستگی این کشور به این اقلام بسیار زیاد است. در زیر می توانید محصولاتی که بیشترین صادرات به کویت را دارند را ببینید ( 6 کالای اساسی و موردنیاز):

  1. ماشین آلات و تجهیزات مکانیکی ( 13 درصد)
  2. تجهیزات برقی و الکترونیکی (12 درصد)
  3. تجهیزات حمل و نقل (12 درصد)
  4. محصولات غذایی و خوراکی (6 درصد)
  5. فلزات گرانبها و سنگ های قیمتی (3.9 درصد)
  6. محصولات دارویی (3.7 درصد)

البته محصولات دیگر هم مانند محصولات پلاستیکی و تجهیزات پزشکی و مصالح ساختمانی و محصولات دیگر هم می توانست در این لیست وجود داشته باشد. تقریبا هر کشوری یک نیاز خاص کویت را رفع می کند.

مثلا آمریکا نقش اصلی در تامین مواد خوراکی و غذایی کویت را ایفا می کند و دیگر کشورها محصولات دیگری را برای صادرات به این کشور انتخاب می کنند.

ایران و صادرات به کویت

بر اساس آمار و اطلاعات منتشر شده، نوسانات زیادی را در طول سالیان گذشته صادرات به کویت از ایران داشته است.

در سال 2018، بیش از 350 میلیون دلار کالا را برای صادرات به کویت انتخاب و در نهایت صادر کرد. درست است که عددی قابل قبول نیست ولی در طول این چند سال بسیار عدد قابل تعملی است.

چه کالاهایی بیشترین صادرات به کویت را از ایران دارند؟

در لیستی که در زیر مشاهده خواهید کرد، می توانید کالاهایی که بیشترین صادرات به کویت را داشته اند را ببینید و در صادرات به این کشور انتخاب هایی داشته باشید:

  1. محصولات معدنی مانند گچ، سیمان، آهک، گوگرد، سنگ و نمک
  2. سبزیجات و محصولات کشاورزی
  3. فولاد و آهن
  4. ماهی و دیگر آبزیان
  5. گوسفند و حیوانات زنده
  6. میوه و مرکبات – هندوانه
  7. دانه های روغنی
  8. آثار فرهنگی و هنری
  9. محصولات غذایی مثل آرد و غلات و لبنیات
  10. مصالح ساختمانی

به غیر از این محصولات، اقلام دیگری هم هستند که می توان برای صادرات به کویت به آنان نیز فکر کرد ولی معمولا بیشترین صادرات به کویت همین محصولات را شامل می شود.

مشاوره صادرات به کویت

باید ارتباط خود با کشورهای همسایه خود بیش از پیش کنیم و بدانیم که فرصت های اقتصادی بسیار زیادی را در اطراف خود می توان یافت کرد. پس تجار و فعالان اقتصادی ایرانی باید این را بدانند که صادرات به کویت می تواند در دست آنان قرار گیرد اگر خودشان تعامل و تجارت بیشتری با کویتی ها داشته باشند و حمایت های دولت هم در این زمینه بی تاثیر نخواهد بود. شما با صادرات کالاهایی که نامبرده شد می توانید برای خود سود و سرمایه خوب را رقم بزنید و برای کشور هم ارز آوری داشته باشید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید. (آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد)