صادرات به آذربایجان | کالاهای صادراتی آذربایجان

همه چیر درباره تجارت با آذربایجان

ایران برای خود کشورهای هدفی معین کرده است که بتواند صادرات به آن کشورها داشته باشد که قطعا یکی از آنها صادرات به آذربایجان می باشد. کشور جمهوری آذربایجان برای هر چه بهتر شدن اقتصاد خود، دست به کارهایی انجام داده است. برای مثال این کشور قانون جدیدی را برای سرمایه گذاری تدوین کرده است، مدل سیستم بانکداری خود را عوض کرده است، برخی از بنگاه ها و سازمان های دولتی را به بخش خصوصی واگذاری کرده و واردات را تسهیل بخشیده است.

درباره کشور آذربایجان چه میدانید ؟

اقتصاد آذربایجان محدود به یک بخش خاص نیست و تمامی بخش های کشاورزی، صنعتی و معدنی را در اقتصاد خود به کار می گیرد. همچنین یکی از پایه های اصلی اقتصاد آذربایجان که دولتمردان این کشور برای آن سرمایه گذاری کرده اند، بخش گردشگری در این کشور است. هر ساله میلیون ها گردشگر از سراسر دنیا به این کشور سفر می کنند و شما در ایران هم شاهد این هستید که تورهای مسافرتی به مقصد آذربایجان بسیار زیاد است.

درباره کشور آذربایجان چه میدانید ؟بزرگترین شهری که در آذربایجان وجود دارد و شهری که بندر را در خود جای داده است، شهر باکو است که پایتخت کشور جمهوری آذربایجان به حساب می آید. این شهر، شهری نفت خیز است و تولیدات نفتی آذربایجان از این شهر می باشد.

درست که اقتصاد رو به رشدی را در این کشور شاهد هستیم، اما آذربایجان محصولاتی مانند محصولات نساجی، اتومبیل، لوازم خانگی و قطعات خودرو و همچنین مواد غذایی را برای کشور خود وارد می کند.

شرکای تجاری آذربایجان

ترکیه از اصلی ترین شرکای اقتصادی آذربایجان به شمار می رود. ترکیه با ارائه خدماتی همچون ساختمان سازی و تولیدات پوشاک و … در این کشور فعالیت می کند. بعد از ترکیه مهم ترین شرکای اقتصادی – تجاری کشور آذربایجان عبارتند از ایتالیا – آمریکا – فرانسه – رژیم صهیونیستی – اندونزی – روسیه – کانادا – تایوان – گرجستان و در آخر هندوستان هستند.

روابط تجاری ایران و آذربایجان و صادرات به آذربایجان از ایران

ایران نیز در طی سال های اخیر به یکی از مهم ترین شرکای اقتصادی کشور آذربایجان تبدیل شده که محصولاتی مثل سیب زمینی، مشتقات پلاستیکی، مواد پتروشیمی، خرما و دیگر محصولات را به کشور آذربایجان صادر می کند. در نمودار زیر آمار صادرات آذربایجان را بر اساس گزارش ترند اکونومی مشاهده میکنید:

نمودار آمار صادرات آذربایجان

محصولات صادراتی ایران به جمهوری آذربایجان

همانگونه که درباره آن توضیح دادیم، آذربایجان به یکی از مهم ترین مقاصد کالاهای ایرانی تبدیل شده است. به دلیل وجود تحریم و شرایط موجود در اقتصاد ایران، می توان از پتانسیل های شهرهای مرزی ایران به خوبی استفاده و ارز آوری کرد. کشور آذربایجان کالاها و محصولات شهر اردبیل را با آغوشی باز پذیرا است و می توان گفت بیشترین مراودات ایران و آذربایجان و صادرات به آذربایجان از شهر اردبیل است.

در زیر کالاهای صادراتی به کشور آذربایجان را مشاهده می کنید:

  • سیمان
  •  سیب زمینی
  • کلینکر
  • شیشه
  • لوله
  • کاشی و سرامیک و سنگ ساختمانی
  • مواد غذایی
  • پوشاک و کفش
  • چینی آلات
  • خرما و میوه
  • گندم
  • کنجاله
  • سبوس
  • دانه ارزن
  • دانه پنبه
  • تفاله چغندر

این اقلام اصلی ترین محصولاتی است که تجار ایرانی به آذربایجان صادر می کنند. در سال 92 ایران به غیر از فروش نفت و گاز، بیش از 140 میلیون دلار صادرات به آذربایجان را داشته است.

اصلی ترین صادرکنندگان جهان به آذربایجان

عمده ترین صادرکنندگان کالا به آذربایجان کشورهایی همچون روسیه، ترکیه، انگلیس، آلمان و چین هستند. روسیه با بیش از 1287 میلیون دلار در صدر بیشترین صادرکنندگان به آذربایجان قرار دارد. بعد از ترکیه با 1209، انگلیس با 1025، آلمان با 646، چین با 493 و اوکراین با 474 میلیون دلار در رده های بعدی بیشترین صادرکنندگان به کشورآذربایجان قرار گرفته اند.

نمودار آمار واردات آذربایجان

کالاهای پیشنهادی برای صادرات به آذربایجان

 ما قصد داریم تا در اینجا کالاها و محصولاتی که برای صادرات به آذربایجان ممکن است مفید باشد را به شما جهت صادرات توصیه کنیم.

صادرات زعفران به آذربایجان

از سال های دور تا به امروز، مردم آذربایجان طرفدار زعفران ایرانی بودند و این امر باعث شده تا همیشه مشتری زعفران های ایرانی باشند.

با وجود صنعت گردشگری فعال در آذربایجان، توریست ها برای خود و خانواده خود معمولا ادویه به عنوان سوغاتی در برگشت از سفر می برند که همین امر باعث شده تا از خرده فروش ها تا فروشگاه های بزرگ آذربایجان، به دنبال ادویه های مرغوب و با کیفیت باشند و در نهایت آن ها را به سمت ایران و ادویه های ایرانی خصوصا زعفران ایرانی کشانده است.

محصول گران بها زعفران که در دنیا هم از ارزش بالایی برخوردار است، به شکل بسته بندی ها گرمی و فله ای به آذربایجان صادر می شود.

صادرات زغال به آذربایجان

همیشه و از دیرباز تولید زغال در ایران جز با کیفیت ترین زغال های دنیا به حساب می آمد و همین مقوله باعث این شده که مشتریان خارجی زیادی برای رغال های ایرانی به وجود بیاید.

کشورهای همسایه ما به خصوص آذربایجان به دلیل کارکرد زغال در زندگی روزمره آنها مانند استفاده کردن برای پخت و پز و یا قلیان و گرمایش باعث شده تا به یکی از مشتریان همیشگی ایران در بحث زغال قرار گیرند.

ایران زغال های بسته بندی شده را به مقصد باکو صادر می کند که در انواع کبابی و قلیانی در دسترس مردم آذربایجان قرار می گیرد. به دلیل اینکه ذغال های ایرانی از کیفیت بالایی برخوردار هستنذ، افراد و شرکت های موجود در آذربایجان، مستقیما از خود کارخانه تولید زغال در ایران اقدام به واردات ذغال می کنند که این نشان دهنده اشتیاق آنا به ذغال های ایرانی را دارد.

ویژگی هایی که زغال های ایرانی دارند هیچ کدام از زغال های کشورهای مختلف دنیا ندارند. این ویژگی ها شامل:

  • دوام زغال
  • نداشتن بو و گاز
  • حرارت بالا
  • بدون جرقه باشد
  • بدون خاکستر فراوان باشد

این گزینه ها باشد.

مشاوره صادرات به آذزبایجان

آذربایجان به دلیل گسترش صنعت توریسم خود، در بعضی از موقعیت ها و برخی بخش ها، دچار مشکل می شود که این مشکلات قابل حل است. برای حل این مشکلات، این کشور دست به واردات می زند که معمولا از کشورهایی که با آنان مراودات بیشتر دارد این کار را انجام می دهد. به همین منظور تجار ایرانی و بازرگانان ما باید تلاش کنند که نیازهای بازار آذربایجان را تامین کنند و بازار آذربایجان را در دست بگیرند و صادرات به آذربایجان را گسترش دهند. زیرا آذربایجان از یک بازار بسیار مناسب برخوردار است و به دلیل وجود مرز مشترک با ایران و هم زبان بودن آنان با بخشی از منطقه ایران باعث می شود که راحت تر بتوان با آنان ارتباط برقرار کرد.

1 نظر
  1. حیدرعلی‌حسامی نژاد می گوید

    برا شروع کار چه کار هایی انجام دهیم؟

پرسش/نظر خود را مطرح کنید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید. (آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد)