صادرات به آلمان | کالاهای صادراتی آلمان
همه چیز درباره تجارت با آلمان
صادرات به آلمان در نوع خود جالب و سخت است و برای این کار باید از تجربه دیگران استفاده لازم را ببرید و به شکلی کاملا مطمئن پیش بروید، چون این کشور از صنعت بسیار قدرتمندی برخوردار است و می توان گفت که آلمان در بخش اقتصادی آنچنان به ایران نیاز ندارد و ایران تاثیری در اقتصاد آلمان ندارد.
درباره کشور آلمان چه میدانید ؟
آلمان، یکی از کشورهای پیشرو در انقلاب صنعتی دنیا که توانسته در بخش صنعت یکی از غول های جهان باشد. از آن سو در بخش های دیگر اقتصادی هم حرفی برای گفتن دارد و جزو اولین ها در بخش اقتصاد جهانی است و نباید فراموش کرد که آلمان در جریان جنگ های جهانی خصوصا جنگ جهانی اول بسیار صدمه دیده بود.
آلمان؛ مردم و جمعیت
مردم آلمان مرمانی هستند که به شدت وقت شناس و وظیفه شناس اند به همبن دلایل است که آلمان در سطح پیشرفته ترین کشورهای دنیا قرار گرفته است. در گذشته نه چندان دور با حکومت نازی ها و رهبری آدولف هیتلر، چهره ای زشت و بد را در بین مردم دنیا برای خود ساخته بود. ولی بعد از سقوط و شکست نازی ها، آلمان با تلاش و پشتکار توانست تا اعتماد جهانی را به خود جلب کند و کینه های قدیمی را به فراموشی بسپارد.
در زیر آماری از کشور آلمان را باهم می بینیم:
- نام رسمی کشور: جمهوری فدرال آلمان
- همسایه ها: دانمارک – بلژیک و هلند – سوئیس – لوگزامبورگ – اتریش – فرانسه – لهستان – جمهوری چک
- مساحت: 357022 کیلومتر مربع
- جمعیت: 82.8 میلیون نفر
- زبان رسمی: آلمانی
- دین واحد: مسحیت
- پایتخت: برلین
- شهرهای مهم: هامبورگ – هافندویسبورگ – برمن
- واحد پول: یورو
آلمان؛ سیاست و اقتصاد
آلمان در دسته کشورهایی قرار می گیرد که از یورو استفاده می کنند. آلمان در اروپا بزرگترین اقتصاد را در دست دارد و بازارهای آلمان از نیروی کار مجرب، سطح فساد پایین، موجود بودن سرمایه بزرگ و سطح نوآوری بالا تشکیل شده که توانسته بهترین اقتصاد اروپا را در اختیار داشته باشد.
70 درصد از تولید ناخالص این کشور از بخش خدمات است. آلمان و دیگر کشورهای اروپائی در بخش نیروی کار دچار صعف هستند و همین مسئله باعث وارد کردن گارگر و نیروی کار از کشورهای دیگر مانند ترکیه و یوگوسلاوی سابق و دیگر کشورها می شود.
با وجود نبود نیروی کار و کمک گرفتن از کشورهای دیگر در این زمنیه، آلمان در سال 2011 تنها 5.7 درصد بیکاری را داشته است.
صادرات به آلمان از جهان
در سال 2017، بیش از 1 تریلیون دلار واردات آلمان صورت گرفته که این کشور را به سومین کشور بزرگ واردکننده در جهان تبدیل کرده است. کالاهایی که آلمان برای تامین نیازهای خود وارد می کند در زیر مشخص مشاهده می کنید:
- ماشین آلات
- حمل و نقل
- مواد شیمیایی
- فلزات
- مواد معدنی
- پلاستیک و لاستیک
- انواع سازه ها
- مواد غذایی و محصولات گیاهی
صادرات به آلمان بیشتر از چه کشورهایی است؟
برترین کشورهای صادرکننده به آلمان به ترتیب چین و هلند و فرانسه و آمریکا و ایتالیا است. بر اساس قاره ای هم این کشور اول از همه از قاره اروپا نیازهای خود را تامین می کند و بعد از آن آسیا، آمریکای شمالی و آفریقا و آمریکای جنوبی است که صادرات به این کشور را انجام می دهند.
روابط اقتصادی ایران و آلمان
ایران و آلمان از گذشته تا به امروز خصومت شخصی و جدی با یکدیگر نداشته و همیشه در یک رابطه معمولی سیاسی – اقتصادی به سر می برند.
طبق آمار و اطلاعات منتشر شده سال 2017، ایران در رتبه 46 کشورهای دنیا در بخش صادرات است. همچنین در همان سال در رتبه 50 بین کشورهای دنیا در بخش واردات کالا است.
واردات ایران از آلمان در سال 2017، 3.22 میلیون دلار بوده است و بیش از 6 درصد از واردات خود را از کشور آلمان تامین کرده است.
آماری مبنی بر حجم صادرات به آلمان از سوی ایران منتشر نشده ولی کالاها و محصولاتی که جهت صادرات به این کشور از آنها استفاده می شود را در آمار در دست داریم. به نوعی می توان گفت که روابط تجاری بین ایران و آلمان تقریبا پنهانی است و کسی آمار دقیقی از این روابط ندارد.
صادرات به آلمان از ایران
ایران بیشتر محصولات خوراکی و صنایع دستی را به آلمان صادر می کند. در زیر محصولاتی که بیشترین حجم صادرات به آلمان را دارند را مشاهده می کنید:
- میوه و خشکبار
- تولیدات با منشا حیوانی
- دارو
- فرش دستباف
- صمغ و رزین ها
- فولاد و آهن
- پلاستیک
- چای و قهوه
- ماشین آلات – راکتورها و بویلرها
- فرآورده های میوه و سبزیجات
محصولات پیشنهادی برای صادرات به آلمان
برای اینکه در شروع صادرات به آلمان، یک تجارت خوب و مناسب را تجربه کنید، بهتر است از محصولات زیر شروع کنید:
صادرات گیاهان دارویی به آلمان
در گذشته ایران به طب سنتی مشهور بود و در همین سال های اخیر هم با پیشرفت های حاصل از طب سنتی و گیاهان دارویی، کشورهای دیگر طالب این شدند که از ایران برای خود محصولات دارویی گیاهی وارد کنند. یکی از کشورهای علاقه مند، آلمان است. صادرات به این کشور آن هم در بخش گیاهان دارویی در این سال رشد خوبی را شاهد بوده و می تواند یکی از انتخاب های شما برای صادرات به آلمان باشد.
صادرات گل محمدی به آلمان
یکی از گیاهانی که در هر خانه پیدا می شود، گل محمدی است. گیاهی که خاصیت های دارویی و مزاجی مانند رفع سردرد و خستگی های روحی دارد. در این سال ها، افزایش صادرات گل محمدی را در صادرات به آلمان می توان به خوبی مشاهده کرد.
صادرات زعفران به آلمان
زعفران، همیشه در صدر صادرات به کشورهای دیگر به خصوص کشورهای اروپایی است. آلمان هم یکی از کشورهایی است که هر سال مخصوصا در شب سال نو میلادی، زعفران از ایران برای خود وارد می کند که این امر باعث شده که صادرات به این کشور در بخش ادویه و زعفران به شدت رشد داشته باشد.
یک نکته ای که باید در بخش زعفران بدانید این است که قوانین هر ایالت آمان با دیگر متفاوت است و شما باید بدانید که به کدام ایالت قصد صادرات دارید. بیشترین ایالت هایی که صادرات زعفران به آنان انجام می شود، شهرهای برلین، مونیخ و فرنکفورت است.
صادرات برنج به آلمان
برنج هم می تواند یکی از گزینه های صادرات به آلمان باشد. هر چند مشکلاتی در صادرات به آلمان در بخش برنج وجود دارد ولی مانع اینکار نمی شود.
صادرات سنگ به آلمان
همیشه سنگ های ایرانی مورد استقبال بازارهای جهانی بوده و هست و این بخش از صنعت در ایران بیش از همیشه فعال و پویا شده است.
یکی از اصلی ترین دلایل صادرات سنگ به کشورهای اروپایی خصوصا آلمان، تقاضای بالای مردم آن کشورها است. برای همین صادرات به این کشور و دیگر کشورهای اروپایی در یخش سنگ های ایرانی هم یکی دیگر از گزینه های موجود برای تجار است.
مشکلاتی مانند تحریم همیشه برای تجار و بازرگانان ایرانی دردسر ساز بوده و باعث کند و سخت شدن صادرات به آلمان می شود و اگر این تحریم و موانع از سر راه تولید کننده و تاجر ما برداشته شود، فرصت بسیار مناسبی را جهت صادرات به این کشور به خصوص در بخش صادرات سنگ خواهیم دید.
صادرات روده به آلمان
بعد از زعفران و خاویار، روده در رده سوم قراردارد. حمایت از آن، باعث افزایش تولید و اشتغال زایی این محصول می شود. بیش از 90 درصد از روده ایران به اروپا خصوصا آلمان صادر می شود. روده های تولید شده در داخل، از دقت و ظرافت بالایی بهره می برد که همین مسئله باعث این شده که صادرات این محصول بیش از پیش افزایش یابد و در جهان روده ایرانی معروف باشد.
مشاوره صادرات به آلمان
ایران در دوره ای به سر می برد که بحث برجام و تحریم ها در این کشور داغ است. آلمان هم یکی از کشورهایی است که در قرارداد برجام حضور دارد و تصمیاتی که در برجام می گیرد، در روند روابط سیاسی و اقتصادی ایران و آلمان تاثیرات بسیار زیادی را دارد. پس باید بدانیم که چه موقعی و در چه شرایطی با آلمان ها مراوده داشته باشیم تا مشکلی برای کسب و کار ما به وجود نیاید.