صادرات به ازبکستان | مهمترین نکات تجارت با ازبکستان

همه چیز درباره تجارت با ازبکستان

به دلیل تفاهم فرهنگی بین ایران و ازبکستان، صادرات به اربکستان روند مناسبی را طی کرده است. به دلیل تحریم هایی که سازمان ملل برای ایران وضع می کرد، مشکلاتی برای رابطه برقرار کردن با ازبکستان به خصوص در صادرات به ازبکستان وجود داشت که تمامی این مسائل به قبل از مذاکرات برجامی ایران بر می گردد.

درباره کشور ازبکستان چه میدانید ؟

ازبکستان مانند بعضی از شکورهایی که زیر نظر حکومت شوروی بودند و بعد از سقوط شوروی استقلال خود را در دست گرفتند، آزاد شده است و تاریخی مشترک در زمان های دور با ایران دارد زیرا زمانی زیر نظر حکومت وقت ایران بود.

در گذشته بازار ازبکستان، بازاری ساده و ارزان با کیفیتی توسط بود و مردم قدرت خرید چندان خوبی نداشته بودند اما امروزه با پیشرفت اقتصادی کشور ازبکستان، باعث شده که مردم قدرت خرید کالاها را به دست آورند و یک رقابت در بحث کیفیت در این کشور شکل بگیرد و کشورهای بزرگ دنیا به فکر ایجاد رابطه اقتصادی با این کشور هستند.

شرایط صادرات به ازبکستان

ازبکستان؛ مردم و فرهنگ

نام رسمی ازبکستان، جمهوری ازبکستان است که واقع شده در آسیای مرکزی است و همسایه هایی مانند افغانستان، ترکمنستان، تاجیکستان، قزاقستان و قرقیزستان را دور و بر خود می بیند. تاشکند پایتخت کشور ازبکستان است. بیش از 33 میلیون نفر جمعیت را در خود جای داده و بیش از 448 هزار کیلومتر مربع مساحت دارد.

از لحاظ جمعیتی، پرجمعیت ترین کشور اسیای مرکزی به حساب می آید

ازبکستان؛ اقتصاد

ازبکستان جز 4 کشوری است که ذخایر طلا دارد. از نظر استخراخ طلا هم در رده هفتم دنیا قرار دارد آن هم با سالانه بیش از هشتاد تن استخراج طلا. از نظر ذخایر مسی در رده 10 و از نظر ذخایر اورانیوم در رده 12 قرار گرفته است. ازبکستان رده هفتم تولید اورانیوم در دنیا را در اختیار دارد.

کشور ازبکستان، بیش از 60 میلیارد متر مکعب گاز تولید می کند که در رده 11 دنیا قرار می گیرد. همچنین ازبکستان ذخایر بسیار زیادی دست نخورده نفت و گاز دارد. مبنا و تمرکز اصلی دولت ازبکستان، کیفیت محصول صادراتی و وارداتی خود است و کنترل کیفی محصولات را در این کشور سختگیرانه تر و قوی تر از قبل کرده است.

در این کشور، بخش کشاورزی با در دست داشتن 26 درصد از نیروی انسانی و تولید ناخالص 18 درصدی، جایگاه ویژه خود را در این کشور به نمایش گذاشته است.

محصولات صادراتی کشور ازبکستان محصولاتی همچون پنبه، انرژی، طلا، فلزات آهنی و غیر آهنی، مودهای معدنی، منسوجات، ماشین آلات، محصولات غذایی و اتوموبیل هستند که صادرات به روسیه و لهستان و چین و ترکیه و قزاقستان و اوکراین و بنگلادش و دیگر کشورها صادر می شوند.

صادرات ایران به ازبکستان

یکی از تاثیرگذارترین کشورها و مهم ترین آنها در SCO (سازمان همکاری های شانگهای) همین کشور ازبکستان است و یکی از اهداف صادراتی ایران به حساب می آید. صادرات به ازبکستان در این سال ها رشد بسیار خوبی را تجربه کرده است و باید بیشتر از قبل بر روی این موضوع تاکید داشت.

یکی از اصلی ترین دلایل تجار و بازرگانان ایرانی برای صادرات به این کشور، ارتباط فرهنگی و جغرافیایی این دو کشور است.

صادرات ایران به ازبکستان

آمار صادرات به ازبکستان

ازبکستان در سالی که گذشت، بیش از 18 میلیارد دلار واردات از سراسر جهان انجام داده است که چین به تنهایی 27 درصد از کل واردات ازبکستان را در دست گرفته است. چین با صادرات بیش از 5 میلیارد دلار به این کشور در صدر کشورهایی است که ازبکستان از آنها واردات انجام می دهد.

بعد از چین، روسیه با 21 درصد (نزدیک به 4 میلیارد دلار) و کره جنوبی با 10 درصد (بیش از 2 میلیارد دلار) در رده های دوم و سوم قرار دارند.

کالاهای صادراتی به ازبکستان

در زیر کالاهایی که صادراتی به ازبکستان می شوند را مشاهده می کنید:

  • ماشین آلات – وسایل مکانیکی – دیگ های بخار – راکتور هسته ای
  • وسایل نقلیه و قطعات آن
  • تجهیزات برقی و قطعات مربوط به آن – لوازم مربوط به ضبط صدا و تلویزیون
  • پلاستیک و محصولات پلاستیکی
  • محصولات دارویی
  • سوخت های معدنی – قیر – مواد معدنی
  • تجهیزات عکاسی، فیلمبرداری و نوری
  • مبلمان – ملافه – تشک – کوسن – وسایل چوبی
  • غلات
  • لاستیک
  • چربی و روغن های حیوانی و گیاهی
  • آلومینیوم
  • سنگ معدن
  • الیاف نساجی و مواد آن

شرایط صادرات به ازبکستان

شما قبل از هر چیزی تمامی قوانین و دستورات مبنی بر صادرات و واردات کشور ازبکستان را مطالعه کنید. یکی از قوانینی که این کشور دارد و ممکن است برای شما دردسر شود، اعمال محدودیت در امر صادرات به ازبکستان است. اگر شما از این قانون اطلاع کافی نداشته باشید ممکن است در فرایند طی شده خود دچار مشکل شوید.

همچنین این کشور در بحث بسته بندی محصولات و کالاها بسیار حساس است و شما باید طبق استاندارهای تعریف شده توسط کشور ازبکستان اقدام به بسته بندی محصول خود کنید. بعد از آن شما باید تعرفه های گمرکی که بر محصولات وضع می شوند را هم محاسبه کنید و بدانید که هزینه ها به چه شکل است. با توجه به این توضیحات شما میتوانید درصد ریسک تجارت با ازبکستان را کاهش دهید تا با کمترین مشکل ممکن به این کشور صادرات داشته باشید.

مشاوره صادرات به ازبکستان

ازبکستان از سال های دور تا به امروز جز آن دسته از کشورهایی بوده که همیشه روابط خوب و صلح آمیزی را با ایران داشته است. روابط فرهنگی و سیاسی بسیار مستحکم ایران و ازبکستان باعث این شده که این کشور با ایران روابط بسیار خوبی در زمینه اقتصاد داشته باشد و صادرات رونق بیشتری نسبت به قبل بگیرد. تجار و بازرگانان عزیز و گرامی توجه داشته باشند، برای صادرات به این کشور باید روابط فردی با طرف ازبک خود برقرار کنید و به صورت حضوری با آنان مذاکره داشته باشید زیرا این کشور بیش از 50 درصد از روابط خود را با سه کشور چین، روسیه و کره جنوبی گره زده و به نوعی وابسته به این سه کشور است.

بنابراین شما باید نیازهای اولیه آنها را به خوبی بشناسید و خواسته های آنان را گوش دهید و نیازهای ازبکستان را برطرف سازید زیرا به دلیل فاصله کم و اشتراک فرهنگی – سیاسی بین دو کشور، می توان راحت تر از دیگر کشورها صادرات به ازبکستان را داشته باشید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید. (آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد)