مهمترین نکات صادرات به روسیه | بهترین کالاهای صادراتی

صفر تا صد صادرات روسیه

یکی از جذاب ترین کشورها برای صادرات محصول و کالا برای تجار ایرانی در چند سال اخیر، روسیه است. صادرات به روسیه ، کشوری که با عضو بودن در اتحادیه اوراسیا باعث شده که مزایایی همچون مزایا اقتصادی برای ایران مفید باشد.

روسیه یکی از کشورهایی است که علاقه به وارد کردن محصولات کشاورزی همچون میوه و سبزی دارد و همین مسئله باعث شده تا بازرگانان ایرانی به سمت تجارت با روسیه حرکت کنند.

شما برای صادرات به این کشور نیاز به داشتن اطلاعات و دانش دارید که در این مفاله سعی داریم تا به آنان بپردازیم.

درباره کشور روسیه چه میدانید ؟

روسیه از اصلی ترین کشورها که موجب تغییر و تحول در دنیا شده است می باشد و از سال های دور هم این امر قابل درک است. این کشور پی از فروپاشی و انقلابی که درون خود به وجود آمد و با سقوط رژیم جماهیر شوروی همچنان یکی از ابرقدرت های دنیا به حساب می آید.

یکی از دلایل اصلی که این کشور را مجبور کرده که محصولات غذایی وارد کند، بحث جمعیت و آب و هوای این کشور است. روسیه یکی ازمتحدان ایران در سال های اخیر در بخش های مختلف همچون سیاسی و نظامی بوده که این اتفاقات باع شده که در بحث تجارت هم با ایران رابطه خوبی داشته باشد.

صادرات به روسیه ؛ درباره کشور روسیه چه میدانید ؟قبل از اینکه بخواهیم با این کشور تجارت کینم، بد نیست درباره پیشینه تاریخی و سیاسی این کشور بهتر بدانیم.

روسیه؛ سیاست و تاریخ

روسیه در دنیا به داشتن سرزمینی وسیع و قدرتمند معروف است زیرا مساحت این کشور چیزی حدود 17.000.000 کیلومتر مربع می باشد که این خودش هم یک نقطه قوت و هم یک نقطه ضعف به شمار می آید. روسیه با کشورهایی همچون چین – کره شمالی – آذربایجان – اوکراین – بلاروس – استونی – لیتوانی – لهستان – مغولستان – گرجستان – قزاقستان – فنلاند – نروژ و لتونی همسایه است.

روسیه به آب های آزاد و دریا دسترسی دارد و چندین راه برای اینکار می شناسد. مثل دریای ژاپن – دریای سیاه – دریای خزر – دریای برینگ – اقیانوس آرام و دیگر نقاط قابل دسترسی. روسیه سردترین کشور دنیا به حساب می آید و به همین دلیل نمی تواند در اکثر نقاط کشور خود محصولات کشاورزی بکارد.

به همین دلیل روسیه وابسته به مواد غذایی سایر کشورهاست و مجبور است برای میلیون ها روسی غذا از خارج وارد کند و به همین دلیل صادرات میوه به این کشور برای تاجران جذاب است.

تاریخ این کشور پستی و بلندی ها و تحولات زیادی را به چشم خود دیده است که نمونه های بارز آن می توان به امپراطوری روم و بیزانس و جماهیر شوروی اشاره کرد.

شرکت در جنگ های چهانی اول و دوم باعث شده که این کشور از لحاظ سیاسی و اقتصادی تحت تاثیر قرار گیرد. اواخر دهه 90 بود که اتحاد جهاهیر شوروری سقوط کرد و روسیه به شدت تضعیف شد ولی در طول سالیانی که گذشت توانست که قدرت خود را به دست آورد.

نوع حکومت و مدیریت کشور فدرال است و ایلت ها به صورت خودمختار عمل می کنند و از لحاظ سیاسی، روسیه در شرق دنیا ابرقدرت است و با آمریکا دیگر ابرقدرت که در غرب است دشمن است.

روسیه؛ جمعیت و فرهنگ

روسیه جزو 8 کشور پر جمعیت دنیا به حساب می آید و مثل هندوستان در فرهنگ و زبان و جمعیت دارای تنوع است. در زیر می توان به برخی از این ویژگی ها نگاهی انداخت.

  • جمعیت: 146.000.000 نفر
  • دین واحد: مسیحیت ارتوکس
  • تفکیک جمعیتی: 46 درصد مرد و 54 درصد زن
  • زبان های موجور رسمی: روسی – اکراینی – چچنی – تاتاری
  • اقلیت های قومی: اکراینی – باشقیر – ارمنی – ترکی – چچنی – بلاروسی
  • شهرهای مهم: مسکو – سن پترزبورگ – نوسیبیرسک – قازان – سامارا – یکاترینبورگ – نیژنی نووگورود

تاجران ایرانی می توانند به دلیل وجودتنوع در فرهنگ و زبان و مهخصوصا دین مردم روسیه، راحت تر با مردم مسلمان روسیه ارتباط برقرار کنند. قوم آذربایجانی ها در هر دو کشور ایران و روسیه وجود دارد که می توان یکی از راه های تجارت ساده با روسیه باشد ولی باید این را هم گفت که در تجارت با روسیه باید زبان آن ها را یاد بگرید و یا مترجم داشته باشید.

پرسودترین کالاهای صارداتی به روسیه

روسیه؛ اقتصاد

اقتصاد روسیه حول انرژی می چرخد. گردشگری و تولیدات صنعتی هم در اقتصاد این کشور نقش دارد و بعد از عربستان، بزرگترین تولید کننده نفت به شمار می آید. به غیر از نفت، این کشور گاز فراوانی را در اختیار دارد که به اروپا صادر می کند. اما با این وجود روسیه توانسته در صنعت توریسم و گردشگری و صنعت نظامی پیشرفت چشمگیری را داشته باشد.

داشتن مرز با کشورهای دیگر، دسترسی به دریا و آب های آزاد، قدرت سیاسی – نظامی و عوامل تاریخی باعث شده که همیشه برای شرایط اقتصادی و تجارت در بین کشورها گزینه مناسبی باشد.

اقتصاد روسیه را به صورت خلاصه در سال 2018 را با هم مشاهده می کنیم.

  • تورم: 3.5 درصد
  • بیکاری: 5 درصد
  • تولید ناخالص: 1.657.000.000 دلار
  • تقسیم اقتصاد روسیه به: کشاورزی (3.15) – صنعت (32) – خدمات (54.12) درصد
  • مهم ترین محصولات صنعتی: ماشین آلات و تولیدات نظامی
  • مهم ترین محصولات معدنی: سنگ های قیمتی
  • حجم تجارت خارجی: 600 میلیارد دلار

تجارت روسیه با دنیا به چه شکل است؟

روسیه به دلیل داشتن مرزهای پهناور با کشورهای مختلف دنیا به سادگی می تواند با هر کشوری که بخواهد تجارت کند. وجود قدرت سیاسی و نظامی در این کشور هم یکی از عوامل اصلی در شکل گیری مراوده با سایر کشورهاست مخصوصا وقتی که بخش از اقتصاد و تجارت روسیه، فروش تسلیحات نظامی است.

روسیه به دلیل نداشتن کشاورزی منسجم و قوی، همیشه از خارج نیاز خود را تامین می کند. درست است که روسیه از لحاظ نظامی و سیاسی قدرتمند است ولی در حد آمریکا و چین صنعتی نیست. از اصلی ترین کشورهایی که با روسیه در زمینه تجارت و اقتصاد ارتباط دارد، چین است که به دلیل هم مرز بودن با روسیه و وجود دشمن مشترک بین آن ها (آمریکا) توانسته رابطه خوبی بین این دو کشور شکل بگیرد.

در اروپا، آلمان بیشترین تجارت با روسیه را دارد. روابط بین ایران و روسیه از لحاظ سیاسی و نظامی بسیار روابط خوبی است ولی از نظر اقتصادی چندان با یکدیگر سر و کار ندارند. ولی عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا باعث شده که این دو کشور از لحاظ اقتصادی بیشتر از قبل به یکدیگر نزدیک شوند.

صادرات روسیه به کدام کشورهاست؟

چین، از اصلی ترین متحدان روسیه، بیشترین میزان کالای صادراتی از طرف روسیه را دارد چون که مرز مشترک باعث این اتفاق شده است. بعد از چین کشورهایی مثل آلمان با 10 درصد، هلند با 7.6 درصد، ترکیه با 4.75 درصد، کره جنوبی با 4 درصد، ایتالیا با 3.65 درصد، آمریکا با 3 درصد و قزاقستان با 2.88 درصد کشورهایی هستند که مقصد کالاهای روسی هستند.

صادرات روسیه به کدام کشورهاست

واردات روسیه از کدام کشورهاست؟

همانظور که در صادرات روسیه چین نقش اول را دارد، در واردات هم همین گونه است. چین با در دست داشتن 22 درصد از واردات روسیه، مقام اول را بین کشورهای مختلف دارد. بعد از چین آلمان با 11 درصد، آمریکا با 5.3 درصد، ایتالیا با 4.45 درصد، فرانسه با 4 درصد، ژاپن با 3.7 درصد، کره جنوبی با 2.9 درصد، اکراین با 2.3 درصد و کشورهای دیگر در واردات روسیه سهیم هستند. در بین این کشورها، نام ایران را نمی توان دیدی زیرا ایران نقش خاصی در واردات به روسیه را ایفا نمی کند ولی با قرار گرفتن در اتحادیه اوراسیا، قطعا در واردات روسیه نقش مهمی خواهد داشت.

واردات روسیه از کدام کشورهاست

روسیه چه کالاهایی را وارد می کند؟

طبق گزارش سازمان تجارت جهانی ؛ در سال 2018 روسیه بیش از 238 میلیارد دلار کالا از کشورهای مختلف دنیا وارد کرده که نشان دهنده افزایش واردات خود است.

روسیه تقریبا نصف واردات خود را از اروپا، نصف دیگر را از آسیا و بقیه را آمریکای لاتین و آفریقا تامین می کند.

روسیه چه کالاهایی را وارد می کند

تجارت و صادرات ایران به روسیه

در سال 2018 و طبق آمار منتشر شده، ایران حدود 538 میلیون دلار کالا را به روسیه صادر کرده است که نسبت به سال قبل خود به شدت رشد داشته است. در بین کالاهای ارسالی از طرف ایران به روسیه، مواد غذایی رتبه اول را در بین کالاهای دیگر دارد.

ایران به روسیه چه چیزهایی صادر می کند؟

ایران با صادر کردن خشکبار و میوه و محصولات کشاورزی به روسیه، روسیه را به طرفدار خود در محصولات کشاورزی و خوراکی تبدیل کرده است.

در زیر برخی از محصولاتی که بیشترین میزان صادرات به روسیه را داشته اند را با هم مشاهده می کنیم.

  1. میوه و خشکبار (207 میلیون دلار)
  2. صیفی جات و سبزیجات (170 میلیون دلار)
  3. مس (62 میلیون دلار)
  4. پلاستیک (14 میلیون دلار)
  5. محصولات دارویی (13 میلیون دلار)
  6. الیاف پارچه (7 میلیون دلار)
  7. سنگ معدنی و ساختمانی (5.07 میلیون دلار)
  8. کشتی و قایق (5.05 میلیون دلار)
  9. لبنیات و خوراکی (5.04 میلیون دلار)

همانطور که مشاهده کردید، میوه و خشکبار بیشترین میزان صادرات به روسیه را دارد و نشان دهنده این است که روسیه از لحاظ مواد غذایی و خوراکی به ایران وابستگی نسبی دارد.

ایران به روسیه چه چیزهایی صادر می کند

سوالاتی که ممکن است برای شما پیش آید

مهم ترین نکته برای یک تجارت موفق با روسیه؟

بازاریابی دقیق و موشکافانه، شناخت کافی از زمان ارسال کالا مخصوصا میوه و محصولات کشاورزی، انتخل سرع ترین راه انتقال کالا، بسته بندی مناسب و عالی همه این ها باعث می شود که یک تجارت بی نقص و راحت را با روسیه داشته باشید.

پر سود ترین کالاهای صادراتی به روسیه چیست؟

میوه در بالای لیست قرار دارد، این نکته را همیشه به یاد داشته باشید. بعد از آن سبزیجات و محصولات کشاورزی در اولویت باشد. به غیر از این ها شما با صادرات خرما و خشکبار و عسل هم می توانید یک تجارت پر سود را برای خود به ارمغان بیاورید.

حجم صادرات ایران به روسیه

صادرات به روسیه چه مشکلاتی دارد؟

بی برنامگی و عدم برنامه ریزی منظم، نداشتن شناخت کافی از بازار و آینده بازار در کنار کمبود وسایل برای جا به جایی و حمل و نقل مناسب و همچنین هزینه های سنگین صادرات، همگی از مشکلات اساس صادرات به روسیه و تجارت داشتن با این کشور است.

برای صادرات به روسیه چه مراحلی را باید طی کنیم؟

اخذ مجوز از مقامات مربوطه برای صادرات مثل وزارت صنعت و معدن و تجارت و اتاق بازرگانی و سازمان ملی استاندارد و بعد از آن گذراندن مراحل گمرک همچون صدور پرفورما، گواهی بازرسی و گواهی مبدا و ارائه کالا به گمرک و بعد از آن تهیه وسیله جهت انتقال و صادرات کالا و … از کارهایی است که شما باید برای صادرات به روسیه باید انجام دهید.

سخن پایانی

روسیه الان و در این بازه زمانی یکی از فرصت های عالی و بی نظیر برای تاجران و بازرگانان ایرانی است و بازاری را در روسیه مشاهده می کنید که با این وجود پیشرفت چشمگیری را در حوزه های مختلف کسب کرده ولی حجم بسیار زیادی ار کالا را همچنان برای کشور خود وارد می کند. روابط ایران و روسیه ر شرایط بسیار خوبی به سر می برد و دولت مردان باید شرایط ساده تری را برای تاجران راهم کنند که بتوانند با روسیه داد و ستد کنند و برای مردم ایران ارز آوری داشته باشند و با برداشته شدن تحریم تسلیحاتی ایران، وزارت دفاع ایران می تواند با روسیه در زمینه تسلیحات وارد مزاکره شود و از لحاظ نظامی هم درآمد داشته باشد.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید. (آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد)