۹۰ درصد پروندههای قاچاق به تعزیرات ارجاع میشود
اردبیل – دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: 90 درصد پرونده های قاچاق در قانون جدید به نظام کیفری ارجاع شده و تنها با 10 درصد در دستگاه قضایی برخورد می شود.
محمدعلی مجتهدی نیا در مصاحبه ای من می گویم وی به شاخص صادرات گفت: هفته 21 تا 28 تیرماه به نام «مبارزه با قاچاق کالا و ارز» نامگذاری شده است و در تلاش هستیم تا قانون جدید و رویکردهای کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را برای عموم مردم تشریح کنیم. .
وی عدم اقدام در زمینه صادرات و واردات و رعایت نکردن تشریفات گمرکی را حاکی از قاچاق دانست و گفت: از نظر واردات و صادرات نیز اگر کالا از مبادی قانونی وارد کشور نشود، قاچاق محسوب می شود و این کالاها می شود. قطعا با جدیت برخورد شود
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصریح کرد: در تاریخ 21 تیرماه 1397 با دستور مقام معظم رهبری و تشکیل مرکز مبارزه با قاچاق کالا و ارز این موضوع مورد توجه قرار گرفت و پس از گذشت 20 سال ، این ستاد موظف به انجام اهداف و برنامه های این منطقه از نزدیک بود.
مجتهدی نیا حمایت 26 دستگاه در قالب کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را یادآور شد و افزود: با اصلاح قانون و ابلاغ آن از اردیبهشت ماه امسال، تلاش بر این است که هر 45 روز یکبار جلسات کمیسیون تشکیل شود تا بررسی شود. موضوع قاچاق کالا به ریاست استاندار اردبیل و ارز در حال رصد است.
وی استان اردبیل را استانی کم حاشیه در بحث قاچاق کالا و ارز اعلام کرد و ادامه داد: مشکل اصلی ما در استان خام فروشی دامی از طریق مزایده سراسری بود و مجوز لازم را گرفتیم، بنابراین این مزایده به صورت استانی برگزار شد و دستگاه های نگهبانی در این قسمت دارای ورودی مناسب می باشند.
مجتهدی نیا با اشاره به همکاری پلیس امنیت قضایی، نیروی انتظامی، اطلاعات و مجموعه قضایی در برخورد با عوامل موثر در قاچاق، خاطرنشان کرد: قرار است انبارهایی در شهرهای مختلف ایجاد شود تا امکان تهیه و ترخیص کالاهایی که به صورت جمعی در اختیار داریم، تضمین شود. که در بیل سوار ما یک انبار 1250 تنی برای تامین مواد اولیه دام آماده کرده ایم و تلاشمان بر این است که در جنوب استان نیز انبارها و سوله های مشابه را آماده و آماده کنیم.
وی به اصلاح قانون و ابلاغ آن در اردیبهشت ماه برای هماهنگی بیشتر بین ادارات اشاره کرد و گفت: در اصلاحیه پنجاه و سوم قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اموال مکشوفه به ادارات مرتبط واگذار می شود. از جمله کشف داروها، مواد اولیه دامی و سایر کالاهای قاچاق اعلام کرد که باید به علوم پزشکی، جهاد کشاورزی و سایر نهادهای مرتبط تحویل داده شود.
مجتهدی نیا افزود: اگرچه این قانون به دلیل نبود زیرساخت ها تا پایان سال جاری معلق خواهد بود، اما از سال آینده با فراهم شدن زیرساخت های لازم، پیش بینی می شود این کالاها با توجه به تشخیص ردیاب ها به دستگاه های متصل تحویل داده شود. کالاهای قاچاق
وی تعیین ارز مبدا وارداتی را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: در حوزه ارز دقت ارز دریافتی از صادرات لحاظ می شود تا از قاچاق ارز از مبادی غیررسمی جلوگیری شود.
مجتهدی نیا به عملکرد کل سامانه «تجارت و انبار» اشاره کرد و ادامه داد: پنج قلم کالا در کد شناسایی معتبر گنجانده شد که مردم هنگام خرید لوازم خانگی، لوازم یدکی، پوشاک از این کد رهگیری سامانه بازرگانی نظارت شده استفاده کنند. ، دارو و تنباکو.مانیتور
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصریح کرد: 90 درصد موارد گزارش شده در حوزه قاچاق مربوط به تعزیرات و 10 درصد مربوط به دستگاه قضایی است که هموطنان می توانند تخلفات و قاچاق کالا را گزارش کنند. از طریق سامانه 124، 110، 113 و 114.