وارد ۶۸۰ میلیون دلار میوه‌های گرمسیری به کشور

قزوین – معاون برنامه ریزی و برنامه ریزی باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: پارسال ۶۸۰ میلیون دلار انواع میوه های گرمسیری به ایران وارد شد.

به گزارش شاخص صادرات، شاهین رستم پور بعد از ظهر سه شنبه در نشست تخصصی مدیران باغبانی کشور که در تالار باغ قزوین برگزار شد، با بیان اینکه سواحل جنوبی ایران تمایل به تولید موز و قهوه دارند و می توانند در این میوه های گرمسیری خودکفا شوند، اظهار کرد:

وی افزود: متاسفانه در حوزه میوه های گرمسیری به دنبال توسعه نیستیم و این در حالی است که اصلا به ظرفیت سواحل توجه نکرده ایم.

سرپرست طرح و برنامه معاونت باغبانی زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: چند شرکت خارجی وارد این حوزه شده اند و آماده سرمایه گذاری در این زمینه هستند.

وی با بیان اینکه سال گذشته 680 میلیون دلار میوه گرمسیری به ایران وارد شد، تصریح کرد: در حالی که اگر به همین میزان برای توسعه میوه های گرمسیری هزینه کنیم، صادرکننده این محصولات خواهیم بود.

رستم پور ادامه داد: توسعه 150 هزار هکتار گلخانه برای کمک به حفظ امنیت غذایی و ارزی کشور در برنامه هفتم توسعه هدف گذاری شده است.

وی افزود: در این زمینه با کمبودها و مشکلاتی مواجه هستیم که مطالعات، تحقیقات و مطالعات ما در زمینه باغبانی و گلخانه کم و ناکافی است و این امر نیاز به انجام دارد. وکیوم با تقویت اعتبارات پژوهشی جبران شود.

مدیر طرح و برنامه معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: امروز نیازمند ارتقای دانش فنی در حوزه باغبانی به ویژه مدیریت نهالستان ها و گلخانه ها هستیم چرا که دیگر باغداری سنتی نیست. اقتصادی و موجه

وی با بیان اینکه برای موفقیت در این زمینه و رسیدن به اهداف تعیین شده باید به سمت توسعه باغداری متناسب با الگوی کشت حرکت کنیم، تصریح کرد: به دنبال توسعه خطی در حوزه باغبانی نیستیم، بلکه هستیم. به دنبال افزایش بهره وری واحد سطح و کیفیت ما محصول هستیم.

رستم پور بیان کرد: در حوزه گیاهان دارویی با یک جنبه مغفول مواجه هستیم که به دلیل تغییر اقلیم و محدودیت منابع آبی باید به سمت توسعه کشت و تولید گیاهان دارویی و تقویت صنایع تبدیلی در این حوزه حرکت کنیم.

وی با اشاره به توانمندی های استان قزوین در زمینه زیتون گفت: زیتون درختی است که پایداری خود را در شرایط خشکسالی و خشکسالی ثابت کرده است. برای اصولاً توسعه باغات زیتون در مناطق مستعد باید در دستور کار قرار گیرد.

به هر حال مدیر طرح و برنامه معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی یکی از مهم ترین چالش های حوزه باغبانی را عدم توجه صحیح به روش های نوین آبیاری، هرس و هرس عنوان کرد. تولید نهال و یادآور شد: مدیریت باغ باید از نهالستان شروع شود تا چنین کاری در کشور انجام نشود ما شاهد نیستیم.



منبع

پرسش/نظر خود را مطرح کنید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید. (آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد)