هفته آینده قیمت خیار کاهش می‌یابد/ ظرفیت بدون استفاده صادرات میوه

رئیس سابق اتحادیه باروی ها با اشاره به قیمت حدود 50 هزار تومانی خیار گفت: هفته آینده قیمت خیار به قیمت قبلی باز می گردد و کاهش می یابد.

به گزارش شاخص صادرات، امسال در بازار تره بار بر خلاف سال های گذشته که گوجه و پیاز قیمت بالایی داشت، هویج از ۹۸۰۰ تومان در اسفندماه سال گذشته به بالای ۲۰ هزار تومان در هر کیلوگرم رسید.

همچنین در این هفته هر کیلوگرم خیار از 34 به 39 هزار تومان در هفته گذشته به حدود 45 تا 49 هزار تومان رسیده است.

مصطفی هاینا نژاد رئیس سابق اتحادیه بارفروشان درباره علت این مشکل به شاخص صادرات گفت: این افزایش قیمت موقتی است و از هفته آینده قیمت خیار کاهش می یابد.

وی افزود: 3 نوع خیار در کشور کشت می شود. مال من اصفهان که قیمت اصلی آن در میدان بار بین 15 تا 25، خیار گلخانه ای 20 تا 35 و خیار رسمی بین 20 تا 30 هزار تومان است.

وی در ادامه سخنان خود اعلام کرد: در حال حاضر برداشت خیار ورامین به پایان رسیده است و خیارهای موجود در بازار مربوط به محصولاتی است که در اصفهان و اراک برداشت می شود. گرمای هوا و مصادف شدن آن با اربعین حسینی باعث شد که هر روز خیار برای موکب ها به عراق ارسال شود.

رئیس سابق اتحادیه بازرگانان باروی تصریح کرد: گوجه فرنگی، سیب زمینی و پیاز به همراه خیار ارسال می شود، اما با کاهش برداشت خیار در این مرحله، قیمت آن در بازار کمی افزایش یافته است، از هفته آینده و از دوشنبه. 5 سپتامبر کاهش می یابد.

وی تاکید کرد: البته این افزایش فقط برای این قلم است و نرخ سایر سبزی ها و میوه ها تغییری نکرده است.

ظرفیت صادرات میوه و تره بار

چاینا نژاد در ادامه سخنان خود به اهمیت کشاورزی پیمانی و کشاورزی بیگانه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر سالانه 900 میلیون دلار ارز از کشور برای واردات موز صادر می شود با توجه به اینکه ایران دارای 4 فصل آناناس، موز، آووکادوانبه و … تولید داخل. به عنوان مثال به صورت محدود پاپایا در داخل کشور تولید می کنیم.

وی پیشنهاد کرد که وزیر جهاد کشاورزی آینده کود، سم و بذر را به صورت آزمایشی در اختیار کشاورزان قرار دهد و سپس بر تولید نظارت کند. این می تواند به صادرات کمک کند و در عین حال بازار داخلی را تضمین کند.

رئیس سابق اتحادیه باربری گفت: صادرات به معیشت کشاورزان کمک کرده است در حالی که دولت می تواند مثلا 15 درصد درآمد صادراتی داشته باشد. از این طریق می‌توانیم محصولات ارگانیک صادراتی مانند آنچه در ترکیه و سنگاپور مالزی انجام می‌شود تولید کنیم. ایران 60 نوع میوه و سبزی دارد که می تواند حداقل نیمی از درآمد نفتی کشور را به ارمغان بیاورد.



منبع

پرسش/نظر خود را مطرح کنید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید. (آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد)