«دریای خزر»، کلید توسعه اقتصادی کشورهای ساحلی
کارشناس دریای آزاد خزر ، توسعه اقتصادی کشورهای ساحلی را توصیف می کند و بر لزوم تقویت زیرساخت ها و راهروهای تجاری تأکید کرده است.
کمال ابراهیمی کاواری ، یک متخصص منطقه تجارت آزاد ، به خبرنگار Mehr گفت که فرصت های تجاری جدید خزر منجر به توسعه اقتصادی منطقه خواهد شد و گفت: “دریای خزر به عنوان بزرگترین دریاچه جهان ، همیشه نقش اساسی در اقتصادی و اقتصادی است تعامل اقتصادی و تجاری کشورهای ساحلی.
ادامه دارد: در سالهای اخیر ، به دلیل توسعه ژئوپلیتیکی و اقتصادی ، اهمیت این منطقه آب برای توسعه تجارت منطقه ای به طور فزاینده ای در نظر گرفته شده است ، انجام کنفرانس های اقتصادی بین کشورهای ساحلی خزر که با حضور مقامات ارشد و نمایندگان اقتصادی ، این است. گامی مؤثر برای تقویت همکاری های تجاری و استفاده از ظرفیت کل منطقه.
Ebrachimi Kavari تأکید کرد: یکی از اصلی ترین محورهای این جلسات ، توسعه زیرساخت های حمل و نقل و ایجاد راهروهای تجاری بین کشورهای خزر است. فعال سازی راهروهای شرق -غربی و شمال -جنوبی ، با همکاری گمرک ، تدارکات ، استاندارد سازی و دیجیتالی شدن فرآیندها ، استراتژی های مهمی برای تسهیل تجارت و افزایش همگرایی اقتصادی در منطقه است.
وی افزود: ایجاد مناطق تجاری مشترک بین کشورهای ساحلی می تواند با تسهیل تجارت و از بین بردن موانع تعرفه ، بستر مناسبی را برای جذب سرمایه گذاری متعادل و توسعه صنعتی فراهم کند ، و افزود که برای عملکرد بهینه ظرفیت تجاری خزر ، نوسازی و توسعه نیروی دریایی بشر همچنین استفاده از کشتی های باری متوسط در بنادر باعث افزایش تعداد ظروف تبرید برای مواد غذایی و محصولات کشاورزی شده است و توسعه زیرساخت های مدرن با زیرساخت های مدرن از جمله اقداماتی است که می تواند اثربخشی تجارت دریایی در منطقه را افزایش دهد.
کارشناس تجارت آزاد خاطرنشان کرد: توسعه متعادل و پایدار در دریای خزر نیاز به گسترش فناوری مدرن و همکاری نزدیک با شرکت های دانش ساحلی دارد. این مشارکتها می توانند فرایندهای تولید را بهبود بخشند ، بهره وری را افزایش داده و کیفیت محصول را بهبود بخشند.
در پایان ، وی گفت ، با توجه به توافق نامه ها و برنامه های جمع آوری شده در جلسه اقتصادی خزر ، در آینده نزدیک انتظار می رود که شاهد افزایش تعامل تجاری برای توسعه زیرساخت های حمل و نقل و افزایش همکاری های علمی و فناوری بین ساحلی ساحلی باشد. کشورها و این اقدامات می توانند منجر به رشد اقتصادی منطقه ای شوند.
به گفته مهر ، سومین کنفرانس اقتصادی دریایی خزر ، با هدف تقویت همکاری های اقتصادی ، تجاری ، علمی ، انرژی و حمل و نقل بین کشورهای خزر ، در تاریخ 4-5 فوریه در تهران برگزار می شود. در این نشست نیز نخست وزیران و مقامات ارشد روسیه ، ترکمنستان ، قزاقستان و آذربایجان حضور داشتند و با توافق نامه های گذشته برای توسعه همکاری های منطقه ای مشاوره می کردند.
گفتنی است که در پایان کنفرانس ، بیانیه مشترکی صادر شد که در آن عمیق تر و همکاری بر اساس منافع متقابل ، افزایش حجم exechange اقتصادی و تجاری را افزایش می دهد تقویت مطالعات علمی و تحقیقاتی مشترک در مورد کاهش سطح آب دریا.