توسعه مراودات تجاری در استان بوشهر/ صادرات ۶۶ درصد افزایش یافت
بوشهر – امسال صادرات کالاهای غیرنفتی در استان بوشهر ۶۶ درصد افزایش یافت و صادرات برخی اقلام از جمله پتروشیمی نیز تقریبا دو برابر شد.
خبرگزاری مهر – گروه استان ها: استان بوشهر با داشتن بنادر متعدد و 14 گمرک از شمال تا جنوب استان از ظرفیت تجاری بسیار خوبی به ویژه تجارت دریایی برخوردار است.
مردم استان بوشهر سابقه طولانی و درخشانی در تجارت دارند و امرار معاش بسیاری از مردم این کشور با تجارت دریایی و دریایی پیوند خورده و به صادرات و واردات کالا می پردازند.
تلاش زیادی برای توسعه زیرساخت های بندری در استان بوشهر انجام شده تا فضا برای کشتی های بزرگ در این بندر فراهم شود و زمینه برای صادرات و واردات بهتر و بیشتر به این بندر تقویت شود.
طی سال جاری حجم صادرات کالا از بنادر و گمرکات استان بوشهر افزایش چشمگیری داشته و پیش بینی می شود همچنان زمینه توسعه روابط تجاری فراهم شود.
افزایش صادرات غیرنفتی
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران گفت: امسال صادرات کالا از بنادر و گمرکات بوشهر افزایش چشمگیری داشته و ارزش صادرات غیرنفتی نیز افزایش 66 درصدی داشته است. “
سید حسین حسینی میزان صادرات کالاهای غیرنفتی استان بدون احتساب میعانات گازی در 11 ماهه امسال را 23 میلیون و 88 هزار تن عنوان کرد و ادامه داد: ارزش این کالاها 8 میلیارد و 811 میلیون دلار است. .
وی افزود: میزان کالای صادراتی استان بوشهر با احتساب میعانات گازی حدود 23 میلیون و 309 هزار تن به ارزش 8 میلیارد و 928 میلیون دلار است.
رئیس سازمان صنعت، استخراج و تجارت استان بوشهر خاطرنشان کرد: صادرات استان به غیر از نفت در 11 ماهه امسال از نظر وزنی 4 درصد و از نظر ارزشی 66 درصد افزایش داشته است.
صادرات کالا به 55 کشور
وی با اشاره به افزایش 9 درصدی وزن صادرات از منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس گفت: امسال بیش از 180 هزار تن کالا به ارزش 8 میلیون دلار از این منطقه صادر شده که از نظر ارزشی 75 درصد افزایش داشته است.
حسینی با اشاره به صادرات کالا از استان بوشهر به 55 کشور جهان تاکید کرد: بیشترین صادرات استان بوشهر به چین شش هزار و 41 میلیون دلار است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر مهمترین مقاصد صادراتی بوشهر را به کشورهای چین، امارات، ترکیه، هند، پاکستان، آفریقای جنوبی، نیجریه، قطر، سودان و برزیل برشمرد.
وی مهمترین محصولات صادراتی استان را شامل پتروشیمی، صنعت، فرش و صنایع دستی، کشاورزی و غذایی، معدن و صنایع معدنی، میعانات گازی برشمرد و بیشترین صادرات را پتروشیمی دانست.
حسینی صادرات 19 میلیون و 443 هزار تن محصولات پتروشیمی را شامل گازهای مایع، متانول، پلی اتیلن، کود اوره عنوان کرد. گرانول هشت هزار و 579 میلیون دلار در سال جاری افزود: این صادرات از نظر وزنی 83 درصد و از نظر ارزشی 96 درصد افزایش داشته است.
تجارت با همسایگان را توسعه دهید
وی با اشاره به صادرات بخش های اقتصادی استان بوشهر در صنعت به ارزش 88 میلیون دلار به ارزش 305 هزار تن، ادامه داد: در گروه معدن و صنایع معدنی میزان صادرات به ارزش 80 میلیون دلار به ارزش 3 میلیون و 154 هزار تن است. .
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر افزود: در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی به ارزش 62 میلیون دلار و وزن 184 هزار تن و در حوزه فرش و صنایع دستی به ارزش 462 هزار دلار و وزن 328 تن از استان به بازارهای جهانی صادر شده است.
وی توسعه تجارت با همسایگان را یکی از اولویت ها عنوان کرد و ادامه داد: در 11 ماهه امسال 736 هزار تن کالا به ارزش 83 میلیون دلار به قطر صادر شد که مهمترین آنها محصولات کشاورزی و غذایی است. سیمان “و کلینکرآبزی و… اشاره کرد.
توسعه زیرساخت های تجارت دریایی
استاندار بوشهر توسعه زیرساخت های بندری در استان بوشهر را یک ضرورت دانست و گفت: در این راستا استان در حال اجرای طرح های بسیار خوبی است که می تواند زمینه ساز توسعه صادرات باشد.
احمد محمدی زاده با اشاره به اینکه استان بوشهر با سواحل طولانی و بنادر متعدد ظرفیت های بسیار مهمی برای صادرات و واردات کالا دارد، افزود: برنامه ریزی های لازم برای توسعه زیرساخت های بندری در استان بوشهر انجام شده است.
وی با اشاره به توسعه زیرساخت ها در جزیره نگین گفت: تکمیل این پروژه ها تردد کشتی های بزرگ تجاری از جمله کشتی های کانتینری را تضمین کرده است.
استاندار بوشهر با اشاره به تلاش برای افزایش ظرفیت بندر بوشهر در تخلیه و بارگیری کالا برای شناورهای کانتینری افزود: استان بوشهر ظرفیت مهمی در زمینه صادرات و واردات کالا و تجارت با کشورهای همسایه دارد. ساخته شدن.